ACTIVITATS

El Festival Cap Roig certificat com Biosphere

El Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper’s Live i promogut per la Fundació Bancària ”la Caixa”, ha esdevingut un referent cultural i turístic dels estius de la Costa Brava des de la seva primera edició, l’any 2001. Es tracta d’una experiència única per als sentits en què es combina una programació musical eclèctica i de màxima qualitat amb una oferta gastronòmica de nivell en un paratge únic de la costa catalana.  

La certificació Biosphere del Festival de Cap Roig és un pas més en aquest sentit i avala la Fundació Bancària “la Caixa” en la millora contínua i responsable que demana la societat actual, cada cop més exigent en els temes mediambientals, i també en el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, aprovats a la Cimera de les Nacions Unides del 2015 i a la Cimera de París contra el canvi climàtic (COP21). En aquest sentit, la Fundació Bancària ”la Caixa”, conscient de la importància de mitigar l’impacte de la seva activitat sobre el medi ambient, ha adoptat una sèrie de compromisos per a la prevenció del deteriorament de l’entorn. Per això, des del 2011 impulsa una estratègia de gestió del carboni que inclou el càlcul i la compensació de la seva petjada, que ha mantingut fins avui i en què ha aconseguit l’emissió zero de CO2. Amb la finalitat de continuar exercint el compromís amb la sostenibilitat global en el marc del Festival de Cap Roig, la Fundació Bancària ”la Caixa” ja ha començat a aplicar els principis següents en la preparació i l’execució d’aquest esdeveniment: Minimització dels impactes ambientals Als Jardins de Cap Roig s’aposta per l’estalvi i l’eficiència energètica, la prevenció i la correcta gestió dels residus i l’ús responsable dels recursos. Entre altres novetats, en l’edició del 2017 la il•luminació dels espais d’aparcament es farà mitjançant lluminàries tipus LED i s’implantarà un projecte de senyalística per incentivar l’estalvi d’aigua o d’energia i la correcta gestió dels residus. Igualtat d’oportunitats i accessibilitat universal En la línia d’oferir oportunitats laborals a les persones en risc d’exclusió, als Jardins de Cap Roig hi treballa personal adscrit al Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana, una empresa de la demarcació de Girona. A més, tant l’espai que es destina al festival com els jardins estan adaptats per a les persones que tenen algun tipus de discapacitat sensorial, física, intel•lectual o psíquica. Aquests són exemples ben clars del compromís de l’Obra Social ”la Caixa” amb la societat, amb una incidència especial en els col•lectius més vulnerables. Millora contínua i garantia de satisfacció

En el marc d’una societat en evolució constant, ens comprometem a implantar accions i bones pràctiques que permetin al Festival de Cap Roig esdevenir un referent en matèria de sostenibilitat. Al mateix temps, treballem per garantir la satisfacció de totes les persones que conformen el festival: assistents, artistes i personal que participen en totes i cadascuna de les seves fases de preparació i execució. Responsabilitat compartida Per assolir la sostenibilitat del Festival de Cap Roig és imprescindible la col•laboració de tota la cadena de valor, motiu pel qual establim actuacions de bones pràctiques amb totes les parts implicades en el marc del festival.

VIDEOS